Resort Klarenbeek
Omgeving Resort Klarenbeek

Omgeving

Resort Klarenbeek - Geniet van de Veluwe

Omgeven door het weelderige en gevarieerde landschap van de Gelderse vallei, kunt u vanuit Resort Klarenbeek volop fietsen en wandelen in zowel Het Nationale Park De Hoge Veluwe als het Nationaal Park Veluwezoom. Of ontdek de historie van steden als Amersfoort, Harderwijk en Putten. Wij bieden u graag een overzicht van de hoogtepunten.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe wisselen oud-Veluwse landschappen elkaar continu af. Van loof-, naald- en gemengde bossen tot natte en droge heidevelden, grasvlakten en stuiflandschappen. Die landschappen herbergen een ongekende diversiteit aan plant- en diersoorten.

Fietsen in het park

Ruim 40 kilometer aan fietspaden liggen voor u klaar om dit park te ontdekken. Dit kan op uw eigen fiets, maar ook op de gratis witte fietsen waar u gebruik van kunt maken. In het Bezoekerscentrum van het park zijn fietsroutes verkrijgbaar. Daarnaast is fietsen zonder kaart geen probleem door de ANWB-paddenstoelen langs de route.

Wandelen in het park

Kiest u voor het volgen van een paaltjesroute, themawandeling, een lange-afstandsroute, wandeltocht met gids of trekt u uw wandelschoenen aan en ziet u wel waar u uitkomt? In Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het allemaal mogelijk. Via de website vindt u naast informatie over de wandelmogelijkheden ook gratis wandelroutes.

Cultuur in het park

Naast natuur en landschap, kunt u in dit park ook genieten van historische verhalen, kunst en architectuur. Bijvoorbeeld in het Kröller-Müller Museum, het tweede huis van Vincent van Gogh. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen bezit het museum de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld.

Hanzestad Harderwijk

In de sfeervolle Hanzestad Harderwijk dwaalt u door eeuwenoude straatjes, struint u over historische pleinen en ontdekt u prachtige oude gebouwen. Of breng een bezoekje aan het Stadsmuseum Harderwijk, het gezellige winkelgebied of strijk neer op één van de vele gezellige terrassen in de stad of aan het water.

Sfeervol Amersfoort

Ook Amersfoort staat bol van historische monumenten, straten en grachten. Met een leuk winkelgebied en diverse gezellige restaurants is het hier goed toeven. Daarnaast biedt de stad diverse rondleidingen, excursies en attracties. Denk bijvoorbeeld aan het Mondriaanhuis en Dierenpark Amersfoort.

Historisch Putten

In de dorpskern van Putten zijn nog vele monumentale panden, bijzondere gebouwen en indrukwekkende locaties die herinneren aan de razzia van oktober 1944. Kom meer te weten over Putten in de Tweede Wereldoorlog of bekijk een van de vele andere monumenten en bezienswaardigheden.

Nationaal Park Veluwezoom

Wandel, fiets, mountainbike of rijd paard in de ruim 5100 hectare bos, heide, zandverstuivingen en statige landgoederen die het Nationaal Park Veluwezoom biedt. Het park kent diverse wandel- en fietsroutes waar u niet alleen kunt genieten van de natuur, maar ook dieren in het wild kunt tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan Schotse hooglanders, wilde zwijnen en edelherten.