Green Resorts
Omgeving Resort WaterWeelde

Omgeving

Resort WaterWeelde - Geniet van het prachtige Noord-Brabant

Natuurliefhebbers, cultuursnuivers, shopaholics én gezelligheidsdieren opgelet: binnen een straal van 25 kilometer van het resort bevinden zich uiteenlopende grote en kleine steden en een prachtig natuurgebied waar u volop kunt genieten. Op deze pagina een overzichtje van de hoogtepunten. Daarnaast liggen talloze folders voor u klaar bij onze receptie en adviseren onze medewerkers u graag.

Rotterdam en Antwerpen

Een bezoekje aan wereldstad Rotterdam, dat op ongeveer een half uurtje rijafstand ligt, is zeker de moeite waard. Deze stad werd door Lonely Planet’s Best Travel zelfs uitgeroepen tot één van de top tien must visit steden van de wereld in 2016. Of kies voor een bezoekje aan de vele musea, het grote winkelgebied of de jaarlijkse kerstmarkt in de Belgische havenstad Antwerpen, dat zich op ongeveer 70 kilometer afstand van het resort bevindt. 

Nationaal Park De Biesbosch

Varen, wandelen, kanoën, fietsen, spelen, vogels kijken en vissen: Nationaal Park De Biesbosch biedt voor ieder wat wils. Ga naar hartenlust op avontuur vanaf het water, te voet of met de fiets. Dit beschermde natuurgebied is het grootste zoetwatergebied van Europa. Vol wilgenvloedbossen en kreken. Geniet van uniek zoetwatergetijde, rivieren, waterbekkens, wilgenbossen, watervogels en glashelder water.

Jachthaven Biesbosch

Met 1400 ruime ligplaatsen voor boten tot 20 meter, een diepte van 3,5 tot 6 meter en een vaargebied dat reikt van de Biesbosch, het Hollands Diep, Grevelingenmeer, de Oosterschelde tot aan het Veerse Meer. Jachthaven Biesbosch is voor vaarliefhebbers de ideale manier om de diversiteit van de Zuidwestelijke Delta te ervaren! Op de jachthaven bevindt zich een Plons & Ploeterspeeltuin voor de kleintjes en zijn er BBQ-plaatsen en eetgelegenheden. Bekijk de website voor meer informatie en tarieven.

Cultureel Dordrecht

Het culturele Dordrecht doet uw kunst- en cultuurhart sneller kloppen. De stad is bezaaid met ateliers, galeries, antiquariaten, kunst-, curiosa- en antiekwinkels. Iedere eerste zondag van de maand kunt u deze plekken bezoeken tijdens het Kunstrondje Dordt. Museumstad Dordrecht bevat ook talloze musea, zoals het Archeologisch Museum, Het Dordrechts Museum, Het hof van Nederland, Huis van Gijn en het Museum 1940-1945.

Breda’s Brabantse gastvrijheid

Proef de Brabantse gastvrijheid in het sprankelende en gezellige Breda. Deze Nassaustad kent een rijk verleden dat voelbaar is in de sfeervolle historische binnenstad. Daarnaast biedt Breda gegarandeerd veel shopplezier en zijn er talloze gezellige terrasjes en cafés.

Rosada Fashionoutlet

Shoppen kan volop bij Rosada Fashionoutlet. Waar u meer dan 100 fashion brands vindt die mode en accessoires verkopen, met kortingen tot 70% procent. Voor dames, heren én kinderen.

Historische vestingstadjes

Duik de geschiedenis in tijdens een wandeling over de stadswallen van het historische vestingstadje Willemstad of breng een bezoekje aan het sfeervolle vestingstadje Klundert, dat na de verwoesting in 1944 in nieuwbouw verrees in de stijl van de Delftse School.